‘Paracetamol si trajtim i linjës së parë për dhimbjen e shpinës duhet të rishqyrtohet ‘

‘Paracetamol si trajtim i linjës së parë për dhimbjen e shpinës duhet të rishqyrtohet ‘

‘paracetamoli pasi trajtimi i linjës së parë për dhimbjen e shpinës duhet të rishqyrtohet’

Duke komentuar gjetjet e tyre, Dr. Williams thotë se paracetamoli mund të mos jetë mënyra më e rëndësishme për të menaxhuar dhimbjen për akute të ulëta- Dhimbja e shpinës:

"Rezultatet sugjerojnë se duhet të rishqyrtojmë rekomandimin universal për të siguruar paracetamol si një trajtim të linjës së parë për dhimbje të ulëta, megjithëse të kuptuarit pse paracetamoli funksionon për gjendjet e tjera të dhimbjes, por jo me shpinë të ulët Dhimbja do të ndihmojë në drejtimin e trajtimeve në të ardhmen. "

megjithëse ky studim i fundit është gjyqi i parë i madh për të krahasuar efektet e paracetamolit me placebo në dhimbje të ulët, në një koment të lidhur, Bart Koes dhe Wendy Enthoven-nga Erasmus MC, Qendra Mjekësore Universitare në Roterdam , Hollanda – Kujdes që duhet të bëhen më shumë studime.

"Megjithëse gjetjet nga ky provë me cilësi të lartë janë të qarta," ata shkruajnë, "përmbajtja e udhëzimeve nuk duhet të ndryshohet në bazë të një gjyqi të vetëm; Dëshmi më të fuqishme dhe të qëndrueshme, përfshirë verifikimin e rezultateve në popullsi të tjera, janë të nevojshme. "

dhe vetë studiuesit shënojnë disa kufizime të studimit. Për shembull, pjesëmarrësit zakonisht nuk e morën dozën e rekomanduar të plotë të paracetamolit; Futja e përgjithshme mesatare ishte rreth 2.660 mg/ditë, kështu që autorët shtojnë se "përgjigja e akumuluar nga dozimi i rregullt, ekuivalent me 4,000 mg/ditë, mund të ketë qenë më efektive." Sidoqoftë, ata gjithashtu vërejnë se ata nuk vëzhguan ndonjë tregues të efektit në intensitetin e dhimbjes gjatë javëve të para të gjykimit kur doza mesatare ishte afër maksimumit, në 3.500 mg/ditë.

Autorët e studimit përfundojnë studimin e tyre duke vërejtur:

"Në funksion të kornizës kohore të shpejtë në të cilën pjesëmarrësit në gjykimin tonë u përmirësuan në të gjitha rezultatet e matura, krahasuar me grupet e tjera, këshillat dhe këshillat e tjera, këshillat dhe këshillat e tjera Sigurimi (siç parashikohet në gjyqin tonë) mund të jetë një aspekt më i rëndësishëm i kujdesit mjekësor sesa strategjitë farmakologjike për episodet akute të dhimbjes së shpinës. "

Në vitin 2013, Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) paralajmëroi që acetaminofeni mund të shkaktojë reagime serioze të lëkurës në raste të rralla.

 • Dhimbja e shpinës
 • Dhimbje/anestetikë
 • Industria Pharma/Industria Biotech

Rritja e rrezikut të mbipeshes së foshnjës përmes praktikave të të ushqyerit dhe aktivitetit ‘

Në vitin 2012, më shumë se një e treta e fëmijëve dhe adoleshentëve ishin mbipeshë ose kishin mbipesha. Tani, hulumtimet e reja sugjerojnë se prindërit mund të kenë nevojë të mbështesin disa nga faji. Një studim zbuloi se shumë prindër adoptojnë praktikat e ushqimit dhe aktivitetit të foshnjave që mund të rrisin rrezikun e një fëmije për mbipesha më vonë në jetë. të Mjekësisë, kohët e fundit botuan gjetjet e tyre në revistën Pediatrics.

Rezultatet e studimit zbuluan se të gjithë prindërit adoptuan disa sjellje të ushqimit dhe aktivitetit të foshnjave që kanë qenë të lidhura me zhvillimin e mbipeshes më vonë në jetë. Prindërit ekskluzivisht formula ushqenin foshnjat e tyre, ndërsa vetëm 19% ekskluzivisht me gji. Në vitin 2011, lajmet mjekësore sot raportuan për një studim duke sugjeruar që foshnjat të cilëve ushqehen ushqime të ngurta para moshës 4 muajsh ka më shumë të ngjarë të kenë mbipesha deri në moshën 3 vjeç. shishe me 43% të prindërve, ndërsa 23% e prindërve i mbështesin shishet në vend që t’i mbajnë me dorë – një proces që mund të çojë në ushqyerje të tepërt. Ndërsa 38% gjithmonë përpiqeshin të bënin foshnjat e tyre për të përfunduar qumështin e tyre. – Do të thotë që prindërit me qëllim i vendosin fëmijët e tyre para televizionit në mënyrë që të mund ta shikojnë atë. Lajmet mjekësore sot raportuan kohët e fundit në një studim duke sugjeruar që fëmijët që kanë televizione në dhomën e gjumit të tyre kanë rrezik më të lartë të shtimit të peshës.

Obeziteti i fëmijërisë ka ndikime të menjëhershme dhe afatgjata në shëndetin. Kjo do të thotë se ata janë në rrezik më të lartë të problemeve shëndetësore të lidhura me mbipeshën, të tilla si sëmundja e zemrës, diabeti i tipit 2, goditja në tru, osteoartriti dhe madje edhe disa lloje të kancerit.

dhe nuk është vetëm shëndeti që mund të preket nga mbipesha. Kohët e fundit kemi raportuar për një studim duke zbuluar se vajzat adoleshente me mbipesha mund të kenë performancë më të ulët akademike, krahasuar me ato me një peshë të shëndetshme.

Dr. Perrin thotë se gjetjet e ekipit tregojnë se prindërit duhet të bëjnë më shumë për të zvogëluar " sjelljet obezogjene dhe sigurojnë që fëmija i tyre të mos zhvillojë mbipesha më vonë në jetë. Na mësoni se ne duhet të fillojmë parandalimin e mbipeshes edhe më herët. " "Ne po shpresojmë që hulumtimi ynë të hedhë dritë mbi mënyrat më të mira për ta bërë atë," përfundon ajo.

 • Pediatria/Shëndeti i Fëmijëve
 • Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale .

  Lidhja e Parkinson me Mitochondria të gabuar të hetuar

  Studiuesit nga Shkolla e Mjekësisë e Universitetit të Pittsburgh kanë mbledhur njohuri të reja në biokiminë qelizore që nënvizon sëmundjen e Parkinsonit. Ekipi shpreson që këto të dhëna të reja do të ndihmojnë në hartimin e ilaçeve efektive në të ardhmen.

  që prekin rreth 1 milion amerikanë, simptomat kryesore përfshijnë dridhjen, ngurtësinë, paqëndrueshmërinë dhe ekuilibrin dhe koordinimin e dëmtuar.

  Gjendja përkeqësohet në mënyrë të vazhdueshme me kalimin e kohës derisa individi nuk mund të kujdeset më për veten e tyre.

  Kostoja e PD në Amerikë në 2010 vlerësohej të ishte më e madhe se 14.4 miliardë dollarë dhe, për shkak të popullsisë së plakjes, kjo është vendosur të rritet ndjeshëm gjatë dekadave të ardhshme.

  Aktualisht, nuk ka kurë për PD, por disa simptoma mund të lehtësohen nga ilaçet, përfshirë levodopa dhe karbidopa.

  Për shkak se proceset e sakta me të cilat PD ndikojnë në tru nuk janë kuptuar plotësisht, hartimi i një trajtimi efektiv është sfiduese.

  Roli i trupave Lewy

  Një shënues që është gjithmonë i pranishëm në PD janë trupa Lewy. Këto të ashtuquajtura agregate fibrilare janë një shenjë dalluese e degjenerimit neuronal. Trupat e Lewy përbëhen nga një tangle proteinash që ndërtohen në mënyrë të qëndrueshme brenda neuroneve, duke i ndaluar ngadalë ato të funksionojnë si duhet. Organet e Lewy janë të përbërë nga një larmi proteinash, por përbërësi kryesor është alfa-sinuclein. Kjo proteinë është e pranishme në trurin e shëndetshëm dhe duket se luan një rol në transmetimin e neurotransmetuesve (mesazhe kimike) midis neuroneve, veçanërisht dopaminës.

  Në PD (dhe disa forma të tjera të çmendurisë) alfa-sinuclein ndërtohet për të krijuar trupa të patretshëm Lewy. Pse kjo ndodh është një pyetje që ende pret një përgjigje. Individët që tregojnë numër të shtuar të këtyre grumbujve janë në një rrezik më të lartë të zhvillimit të PD ose sëmundje të tjera neurodegjeneruese.

  Studimet e mëparshme kanë demonstruar se të dy trupat Lewy dhe mosfunksionimi mitokondrial janë të përfshirë në PD. Tani duket qartë se këta dy faktorë janë të lidhur. Trupat Lewy mendohet se ndërhyjnë në mënyrën në të cilën funksionojnë mitokondria (shtëpitë e energjisë). Kjo duket se është arsyeja pse trupat Lewy kanë një efekt toksik në tru.

  Thyerja e hulumtimit të botuar këtë javë në Science Mjekësia Përkthimore Hipi një vështrim të ri në trupat Lewy dhe funksionin e tyre në etiologjinë e PD. Roli i

  Tom20 në Parkinson të zbuluar

  Hulumtimi, i kryer nga Dr. J. Timothy Greenamyre dhe ekipi i tij në Institutin Pittsburgh për Sëmundjet Neurodegjenerative (PIND) në Pensilvani, u nisën për të Kuptoni se si trupat Lewy ushtrojnë efektin e tyre toksik në mitokondri.

  Ata demonstruan se alfa-sinuclein brenda trupave Lewy i bashkëngjitet një proteine të quajtur TOM20.

  Lidhja e alfa-sinuclein me TOM20 parandalon që mitokondria të funksionojë me kapacitet të plotë-u prodhua më pak energji, dhe kishte një ndërtim të mbeturinave qelizore toksike, siç janë speciet reaktive të oksigjenit.

  "Efektet e alfa-sinuclein në mitokondri janë si bërja e një termocentrali të përkryer të mirë të karburantit jashtëzakonisht joefikas, kështu që jo vetëm që nuk arrin të bëjë energji elektrike të mjaftueshme, por gjithashtu krijon shumë ndotje toksike." > Ajo inkurajon rritjen e trupave Lewy.

  Të armatosur me këtë informacion, shkencëtarët kërkuan mënyra për të kthyer ose zvogëluar efektet përçarëse të alfa-sinuclein duke përdorur kulturat e qelizave. Ata arritën të gjenin dy mënyra për të zvogëluar toksicitetin:

  • terapi gjenesh e krijuar për të rritur prodhimin TOM20 në neuronet mbrojtën qelizat nga efektet e alfa-sinuclein
  • Shtimi i një sekondë Proteina që bllokoi alfa-sinuclein nga lidhja me TOM20 parandaloi efektet toksike

  projektuar. Nëse efektet negative të alfa-sinuclein në mitokondri mund të kthehen ose të paktën të pengohen, vala tjetër e ilaçeve të Parkinsonit mund të jetë shumë më efektive.

  Mësoni rreth hulumtimit në një enzimë që mund të ngadalësojë përparimin e PD.

  • Sëmundja e Parkinsonit
  • Neurologjia/Neuroshkenca

  Sëmundja e Parkinsonit: Prodhimi i neuroneve të dopaminës nga qelizat burimore hapat më afër

  terapitë e qelizave burimore për çrregullimet e trurit si sëmundja e Parkinsonit po lëvizin me shpejtësi drejt provave klinike. Sidoqoftë, përpara se trajtime të tilla të largohen nga laboratori, është me rëndësi jetike të jesh në gjendje të prodhosh vazhdimisht qeliza burimore me cilësi të lartë për transplantim në pacientë. Tani, shkencëtarët në Suedi kanë identifikuar disa njohuri – plus një grup të shënuesve – që duhet të ndihmojnë në kontrollin e cilësisë së qelizave burimore të krijuara për përdorim klinik në sëmundjen e Parkinsonit.

  studiuesit – përfshirë ekipet nga Universiteti Lund dhe The Instituti Karolinska në Stokholm – Raportoni punën e tyre në dy studime të lidhura të botuara në revistën Cell Stem Cell. në një neuron dopamine. Në studimin tjetër, ata zbulojnë disa tipare kryesore të zhvillimit të qelizave dopamine dhe çfarë i bën këto qeliza të ndryshme nga neuronet e tjera të ngjashme dhe fqinje. -neuronet e dopaminës, ata shënojnë. Simptomat përfshijnë: dridhje në duar, gjymtyrë, nofull dhe fytyrë; ngurtësia e muskujve; sjellje të dëmtuar, ekuilibër dhe ecje; dhe problemet e të folurit. Ndërsa sëmundja përparon, këto qeliza jetësore keqfunksionojnë dhe vdesin, duke çuar në nivele më të ulëta të dopaminës, një lajmëtar kimik thelbësor për kontrollin e lëvizjes. Popullsia e trurit e qelizave dopamine zvogëlohet, ato nuk zëvendësohen. Një shpresë e madhe është që inxhinieria e qelizave burimore mund të ofrojë një mënyrë për të transplantuar një grup të qelizave progjenit në trurin e pacientëve në mënyrë që ata të bëjnë furnizime të reja të qelizave të dopaminës. 1 milion amerikanë kanë burrat e Parkinsonit

  , vlerësohet të jetë gati 25 miliardë dollarë në vit. në një zgjidhje të tillë. Në një studim të përparuar të botuar në vitin 2014, ata treguan se si është e mundur të bëjnë qelizat e dopaminës nga qelizat burimore embrionale dhe t’i transplantojnë ato në trurin e minjve me sëmundjen e Parkinsonit, për të zëvendësuar qelizat e humbura.

  Malin Parmar, Profesor në Fakultetin e Mjekësisë në Lund, drejtoi studimin e mëparshëm dhe është gjithashtu një nga drejtuesit e hulumtimit të ri. Ajo shpjegon vonesën e papritur që pasoi shpresat e tyre të larta nga përparimi i parë:

  "Në vlerësimet tona paraklinike të neuroneve të dopaminës të rrjedhura nga qelizat burimore kemi vërejtur se rezultati në modelet e kafshëve ndryshonte në mënyrë dramatike, edhe pse qelizat ishin shumë e ngjashme në kohën e transplantimit. Kjo ka qenë zhgënjyese dhe në mëdyshje, dhe ka vonuar ndjeshëm krijimin e protokolleve të prodhimit të qelizave klinike. " Ashtu si Parkinson është se ju nuk mund të prodhoni vetëm një popullsi të qelizave të dopaminës në punë në një pjatë dhe t’i transplantoni ato në tru. Përdorni qelizat e pjekura plotësisht në laborator, në rastin varydex cfare eshte e sëmundjeve të trurit si ato të Parkinsonit, ju duhet të implantoni qelizat e papjekura që dallojnë dhe piqen vetëm pasi ato transplantohen në tru. sëmundjet tregojnë se mund të duhen muaj që qelizat të piqen dhe të fillojnë të punojnë siç duhet pas transplantimit. RI Cilësia e GHT para transplantimit, pasi do të jetë shumë e vështirë të mbash vëmendjen e zhvillimit të tyre pasi të jenë brenda trurit. Në mbi 30 tufa të progjenit të prodhuar nga qelizat burimore embrionale të shartuara njerëzore (HESC) për të parë shënuesit parashikues të rendimentit të qelizave dopamine me cilësi të lartë. të qelizave të dëshiruara të pjekura të dopaminës pas transplanteve në trurin e kafshëve të gjalla. Në vend të kësaj, ata identifikuan një grup specifik të shënuesve që ofrojnë fuqi shumë më të lartë parashikuese. hescs, ”vëren autorët.